Het verhaal achter Bockburgers

Het hout; van de houthakkers
Iedere ochtend, op een afgelegen idyllisch landweggetje ergens achteraf in Katwijk, zijn ze daar te vinden. De houthakkers van de Bock. Om de mooiste stukken hout te hakken. Vervolgens worden ze gedroogd en gaan ze naar de Bock. Aan het einde van iedere dag wanneer het vuur wordt gedoofd wordt het hout in de oven gelegd om gebruik makend van de restwarmte tot de perfecte droogtegraad te komen. Zo ontstaat er een mooi vuur om de oven te verwarmen en het bereiden van de burgers en ribs het beste tot z'n recht laat komen.
 
Het vlees; Schots Auberdeen Angus Burger
Schotse Aberdeen-Angus runderen behoren tot de beste rundvleesrassen van de wereld. Het Angusras produceert een gezonde en hoge vleeskwaliteit. Angus vlees is fijndradig, mooi gemarmerd met een krachtige rode kleur. Na het bereiden is het zacht en sappig, met een diepe eigen smaak. Naast het ras, draagt ook de biologische voeding bij aan de smaak van het vlees. De combinatie van het ras en de biologische voeding, geeft het vlees een unieke smaak.
 
Het broodje; Authentiek bagnat brood uit Nice, Frankrijk
Pan Bagnat is een streekproduct uit Nice, aan de Franse Rivièra. Door het gebruik van rijke Franse olijfolie krijgt het brood een krachtige en zomerse smaak. Bagnat heeft een malse structuur en een open kruim, waardoor het zich perfect leent voor het grillen in onze houtskooloven. Door het verhitten komt de subtiele smaak van de olijfolie goed tot zijn recht. Hierdoor is Pan Bagnat een perfecte match voor onze burgers.
 
De bereiding; Houtskooloven met black ranch houtskool
Voor een heerlijke volle smaak wordt het vlees bereid in onze houtskooloven met speciale Houtskool, Black Ranch. Deze uitzonderlijke houtskool is afkomstig van de Quebracho boom die groeit in Zuid-Amerika. Quebracho komt uit het Spaans: ‘Quiebra hacha’, ‘Breekt de bijl’. Black Ranch onderscheidt zich door zijn grove en harde structuur. Tevens geeft Black Ranch een aangename geur- en smaakaroma af aan het vlees, waardoor het een extra diepe smaak krijgt
 
De friet; Huisgemaakte friet van de lekkerste aardappels
De aardappels die we gebruiken om onze huisgemaakte frites te maken komen uit Zeeland (gebied in NL met meeste zon). De Agria aardappel is speciaal ontwikkeld voor het maken van friet. Ze hebben hun rijke smaak te danken aan de mineraalrijke kleigrond waarin ze worden geteeld. De aardappel zit tussen kruimig en vastkokend in. Hierdoor worden de frites bij het bakken knapperig van buiten en heerlijk zacht van binnen.